Kilim Geoforest Park: The Soaring Spirits in Langkawi, Malaysia

I had never seen that many eagles swarming and flying around in just one place.

The poor Traveler was at Kilim Karst Geoforest Park in Langkawi in the state of Kedah in the western coast of Peninsular Malaysia. Langkawi is an archipelago of 99 islands in Andaman Sea. Langkawi means reddish-brown eagle in the local language, taking the name from the glorious birds of prey that abound in the island.

Brown Eagle in Action
The northeastern tip of the main island of Langkawi is covered in thick mangrove forests, specked with spectacularly formed karst cliffs rising from its brackish water. three rivers flow and meander across this region — Kisap, Air Hangat, and Kilim. Together, they form a gorgeous landscape that has nurtured and nourished a healthy ecosystem and a wide and diverse array of life forms. Kilim River, locally known as Sungai Kilim, runs across Kilim Nature Park, sprawling over an area of about 100 square kilometers of mangrove forests, blue lagoons, and white beaches.

Что освещено в этом руководстве?

Prepping Up for the Speedboat Ride
The Bat Cave (Gua Kelawar)
The Yacht Park
The Floating restaurant and Fish Farm
Crocodile Cave (Gua Buaya)
Brown Eagles
The Faces and shapes of Kilim

More tips on YouTube ⬇️⬇️⬇️Related Posts:

Prepping Up for the Speedboat Ride

There was a counter at the boat jetty by the river where you could settle payment for the tour. There are actually so many options to choose from depending on how long you want the tour to be and how many places you want to stop at. A one-hour tour costs RM 200 per boat and the two-hour RM350. Again, the rate is per boat so you can divide it by the number of people in the group. If you’re traveling solo, you might want to consider asking other groups to let you join them so you could reduce the cost.

At the Kilim River Jetty
We initially wanted to take those slower tours with an expert tour guide explaining in great detail the significance and highlights in each stop, but those tours usually take 4 hours and they have set schedules, one in the early morning and one at 2pm. We were too late for the first and too early for the second, and we could not afford the rate. We settled for the usual speedboat tours instead.

After settling the fees, we were led to the jetty and waited for our boatman. I am kicking myself in the butt right now because I can’t remember the name of our boatman. He was really, really funny and so kind to us. (He even allowed and taught us to drive the speedboat under close supervision, of course.) What I also liked about our boatman was that he did not like and did not encourage feeding the brown eagles. Aaargh, I need to remember his name!

The Bat Cave (Gua Kelawar)

The closest attraction to the Kilim jetty is the Bat Cave (also known as Gua Kelawar), which actually comprises two caves. It’s not a hard trek at all because the trail that leads visitors through the two caves are boarded. The first cave houses several towering rock formations under a 10-meter high ceiling. It has also become home to many species of bats including the Southeast Asian bent-winged bat, the great round leaf bat, and the intermediate round leaf bat. The second cave is topped with a low ceiling that one needs to bend down to make it through. The ceiling and the walls of this cave are covered in ancient seashells.

Inside the first cave
Curious bystanders.
We stayed for only less than 20 minutes at the bat cave and boarded the speedboat right after. We then had a stop at a small tree where a snake is curled peacefully around and a rock where dozens of monkeys stayed, perhaps waiting for tourists to throw food at them. I just hope all the feeding stops at this place. 🙁

The Yacht Park

“Take off your hat,” said our boatman. “You’re gonna lose it.”

I followed without question. In an instant, our speedboat zoomed along the river, and the wind almost smothered my face. had I not removed my hat, it would have been stolen by the wind. We slowed down as soon as we spotted the first of the countless yachts and sailboats anchored on one side of the river. These picturesque boats make good subject with the imposing cliffs as backdrop.

A private yacht anchored at Kilim River
“They’re private yachts,” our boatman explained.

“Who owns them?” Я спросил.

“Travelers,” he answered.

“They stay in Langkawi?”

“Нет. maybe just once or twice a year.”

Ух ты. That’s life on the A-List. I don’t even think I would even own one in my lifetime.

The Floating restaurant and Fish Farm

Just across the private yachts is a floating restaurant next to a small fish farm. My friend and I never really intended to eat here so we really wanted to see the fish farm where several species of fish were kept from small to really big, reminiscent of the ones they catch at Monster Fish on cable TV. some of the fishes they have here are sea bass, moray eels, and sting rays. They also have prawns.

если тыХотите, вы можете выбрать рыбу, и они готовит ее и подают на обед или ужин. Я просто не знаю, сколько. Бьюсь об заклад, это дорого, хотя. В итоге у нас была всего лишь бутылка с мягкой игрой.

Вид с рыбной фермы
Пещера крокодила (Gua Buaya)

Пещера крокодила (Gua Buaya) представляет собой отверстие в известняковом утесе, которая достаточно широкая для скоростных лодок. Названная в честь скалы в форме крокодила, которая украшает вход в нее, пещера крокодила также укрывает ряд летучих мышей. Я где -то читал, что это называется Crocodile Cave, потому что здесь были крокодилы, но я не уверен, насколько она точно.

Мой любимый момент в этой части реки был на самом деле после того, как мы прошли через пещеру и появились с другой стороны. Наш лодочный человек снова повысил скорость нашей лодки, что действительно было так хорошо, когда его обняли ветер, а иногда и немного всплеск воды. Fuuuuun !!!!

Приближаясь к пещере крокодила
Крокодиловая порода в устье пещеры
Коричневые орлы

Даже когда мы просто приближались к месту, я уже мог видеть, как бесчисленные птицы парят над мангровыми деревьями, и случайные погружения, когда они собирают маленькую рыбу. В то время было только два скоростных катера, которые перевозили туристов, и я был рад, что ни один из них не кормил этих орлов. «Eagle Feeding» рекламировалась на баннерах на пристани Килим, и мысль об этом расстраивала меня. К счастью, этого не произошло, когда мы были там. Мы просто наблюдали, как они охотились за добычей, как будто они, естественно, и без вмешательства человека. (Я на самом деле думал, что они остановили это, но позже в тот же день я встретился с туристом, который сказал мне, что это все еще продолжается и что группа, к которой он присоединился, кормила орлов. брошен в воду еще до того, как мы приехали. Я действительно хотел бы, чтобы Eagle Feeding остановилась, потому что это может изменить их естественную диету и повлиять на их навыки охоты.

Наблюдение за птицами!
Еще один выстрел орла
Был еще один одиночный воздушный хищник, более крупный, который регулярно зависал на другой стороне реки. Наш лодочный человек сказал, что это морской орл белого белого цвета.

Лица и формы килима

После нашей встречи с роящими орлами мы переехали в открытое море, где наш лодочный человек указал три узнаваемые формы издалека. Первый был назван «детское лицо», потому что это выглядело так, как будто это было лицо ребенка. Вторым было лицо Apache, образуя силуэт лиц коренных американцев. Третьим был остров обуви, который не странно принимал форму резиновой обуви, плавающей в воде.

Apache Face. Видишь?
Острова обувь!
Массивная вывеска, прикрепленная к стене известняка, также отмечает устье реки Килим. После короткой фотографии с ним на заднем плане наша лодка обернулась и направилась обратно к пристани.

На обратном пути я увидел еще один взгляд на орела, парящего над мангровыми зарослями и рекой. Это был один из тех моментов, когда я завидовал нашим крылатым братьям, парящим духам. Langkawi – это особое место, и увидеть его на борту, который был отличным опытом. Наличие вида на этот рай с головокружительных высот – это возможность, которую я хотел бы получить. Ах, как я завидую птицам!

Как добраться до Kilim Geoforest Park: из Куала -Лумпура, Малайзия, вы можете лететь в Лангкави и взять такси в Килим Geopark. Вы также можете подумать о том, чтобы сесть на ночной спальный поезд из KL Sentral в Арау (10-часовое время в пути, RM 54). На станции Арау возьмите такси в Куала Перлис (RM 25), затем сесть на паром в порт Куах в Лангкави (18 RM). Возьмите такси в Килим Geopark (RM 25).

Больше советов на YouTube ⬇

Похожие сообщения:

Пляж Танджонг Ру: пропал блюз в Лангкави, Малайзия

Pantai Cenang и преступление страсти в Лангкави, Малайзия

7 чем заняться в Лангкави, Малайзия: ночной маршрут

Тропический курорт: где остановиться в Лангкави, Малайзия

Канатная дорога Panorama Langkawi, Малайзия: 6 вещей, которые нужно ожидать

Полуостровная Малайзия: образец 1-недельный маршрут

Langkawi, Malaysia: путеводитель по бюджету

Как добраться до Лангкави из Куала -Лумпура с помощью спального поезда и парома – Малайзия

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *